Tips&Tricks

 In de MAAL JE MEE? - box vind je 10 leuke liedjes die je helpen om de tafels te leren. Voor elke tafel een andere muziekstijl. Je leert dus niet alleen rekenen, maar je leert ook eens luisteren naar andere stijlen muziek. Een win-win dus! Ook papa, mama en leerkrachten zullen de muziek weten te appreciëren.

Elk lied bestaat uit een refrein, waar gezongen wordt over het thema van het lied. Daarna oefenen we de tafel: we zingen de tafels voor en de kinderen zingen de antwoorden mee. Daarna doen we dit opnieuw, maar dan in de omgekeerde volgorde. Hoe vaker je kind de tafels beluistert, hoe beter hij of zij ze zal onthouden. 


En speciaal voor deze doorwinterde tafelkampioenen hebben we de karaoke-versies gemaakt: dezelfde liedjes, maar zonder de gezongen antwoorden. 

Lukt het jou? 

 

 

Enkele tips om het beste uit jouw MAAL JE MEE? - box te halen

 

Neem bij het beluisteren en meezingen het boekje met de maaltafels ter hand. Per tafellied is er een overzichtelijke dubbele pagina. Zo kan je makkelijk meezingen. En de cijfers zien, triggert het visuele geheugen. DIt zorgt ervoor dat je sneller de tafels leert. 

 

Achteraan in het boekje vind je een tafelkaart. Lijkt heel goed op de tafelkaart die de kinderen in school gebruiken. Altijd handig bij het zingen.

 

Markeer de oefeningen die je nog moeilijk vindt. Zo weet je waar je extra op moet letten en na een tijdje heb je ook dié moeilijke tafel of oefening helemaal onder de knie.

 

De karaoke-versies zijn maar zinvol als je de tafel al goed kent. Gissen naar een antwoord heeft hier weinig zin. Gebruik in het begin dus vooral de originele liedjes. 

 

In de MAAL JE MEE?-box vind je ook een leuk maaltafelspel. Een andere, speelse manier om de tafels in te oefenen.

Je moet heus niet altijd oefenen. Soms is het gewoon ook leuk om te dansen op de muziek en te genieten van de muziek. Zing maar luidop mee met het refrein!

 

Veel maalplezier!